Welkom bij
The Art Studio

The Art Studio is een privé tattoo studio gelegen in Geldrop, het zuiden van Nederland. Sinds 2013 ligt de focus op het maken van unieke en exclusieve tattoo’s. We onderscheiden ons door onze werkwijze: wij zien een tattoo als een proces waarin we weken van te voren bezig zijn met de voorbereidingen. Er wordt veel tijd en liefde gestoken in het ontwerp proces. Hierdoor komen we altijd tot een exclusief en uniek stuk. Om die reden zijn wij een privé studio en uitsluitend geopend op afspraak. Bij The Art Studio is jouw tattoo geen product, maar een proces.

“Details are not details they make the design”

Artist

Rachel van Mechelen

Rachel specialiseert zich in fine black and grey

Artist

Lois Tacke

Lois specialiseert zich in artistiek realistisch black and grey

A PICTURE IS WORTH A THOUSAND WORDS

Werkwijze

We willen je een goed beeld geven van onze werkwijze in de studio. Het zetten van de tattoo is de laatste stap van vele in het proces. 

Bij The Art Studio maken we creatieve tattoo’s waarin verschillende elementen worden gebruikt om tot een duidelijke en interessante compositie te komen. Elementen die gebruikt worden in een ontwerp: realistische of surrealistische afbeeldingen, beeldhouwkunst, oude prints, schilderijen van oude meesters, vrouwengezichten, lijnwerk, architectuur, dieren, tekst, geometrische vormen en andere creatieve elementen.

Deze basis elementen zijn extreem belangrijk om tot een creatief en uniek stuk te komen. Niet alle elementen die gebruikt worden hoeven iets te betekenen. Wanneer er te veel vastgehouden moet worden aan specifieke ideeën is het bijna onmogelijk om tot een exclusief eindproduct te komen. Creatieve vrijheid is in onze studio dus van belang.

Om een afspraak te boeken vragen we je een aanvraag te doen via email. Na het analyseren van je aanvraag, beoordelen we of je project past binnen de werkwijze en stijl waarin we ons specialiseren. Je krijgt altijd reactie binnen een week.

Wanneer de aanvraag is beoordeeld vragen we je een aanbetaling te doen. De aanbetaling is om ons te verzekeren van de afspraken. Wanneer je aanbetaalt, ga je automatisch akkoord met onze huisregels en voorwaarden. Je aanbetaling blijft gedurende alle sessies staan en wordt in de laatste sessie verrekend of geretourneerd mochten we het niet eens worden over het ontwerp, maar dit gebeurt zelden.

Wanneer de aanbetaling is ontvangen begint het ontwerp proces. Tijdens deze fase wordt de meeste tijd geïnvesteerd in het vormgeven van de tattoo. Ieder onderdeel in het ontwerp heeft een functie en is overdacht om tot een kloppende compositie te komen. Wij vragen om geduldig te zijn tijdens dit proces; een klein project kan soms meer ontwerp-tijd vragen dan een groot project en vice versa.

Wanneer het ontwerp helemaal klaar is nodigen we je uit om het in de studio te komen bekijken. Je ontwerp wordt gepresenteerd en we geven je een exacte preview van het digitale ontwerp. Door het in de studio te komen bekijken hebben we elkaar al een keer ontmoet en kunnen de sessies worden ingepland. We vinden het prettig als je niemand mee neemt naar de tekenafspraak of de tattoo sessies, dit om de rust in de studio te bewaren.

Aan de hand van het ontwerp maken we een inschatting van het aantal sessies dat nodig is om jouw project te realiseren. Het aantal sessies is afhankelijk van meerdere variabelen zoals de complexiteit van de tattoo, huidtype, grootte, plaatsing etc. Het aantal sessies kan nooit vooraf worden gegarandeerd omdat elk persoon en elk project uniek is.

In overleg worden de sessies gepland. Het is mogelijk de sessies achter elkaar te plannen of uit te spreiden over een langere periode. Houd er rekening mee dat het tarief jaarlijks kan worden bijgesteld.

Werkwijze

We willen je een goed beeld geven van onze werkwijze in de studio. Het zetten van de tattoo is de laatste stap van velen in het proces.

Ieder project begint met een idee. Voordat we een afspraak voor je kunnen boeken vragen we je referentie foto’s toe te voegen per email bij je aanvraag. Na het analyseren van de referentie foto’s beoordelen we of je project past binnen de stijl waarin we ons specialiseren. Je ideeën en referenties hoeven niet helemaal uitgewerkt te zijn, een thema, onderwerp of uitstraling is voor ons al voldoende. Dit kunnen bijvoorbeeld ook inspiratie afbeeldingen zijn van bestaande tattoos, foto’s, of schilderijen. We kopiëren nooit werk van andere artiesten.

Tekenafspraak
Wanneer je een uitnodiging krijgt voor de tekenafspraak is een aanbetaling vereist om ons te verzekeren van de afspraken. Wanneer je aanbetaald ga je akkoord met onze voorwaarden.

De eerste tekenafspraak is bedoeld om kennis te maken met elkaar en te brainstormen over je wensen en ideeën. We maken foto’s van de plaatsing, zo wordt de compositie gepersonaliseerd op basis van jouw lichaam. Jouw ideeën zijn het uitgangspunt maar om de kwaliteit van het werk te garanderen is het belangrijk dat we voldoende creatieve vrijheid krijgen. Daardoor zullen we beide tevreden zijn met het uiteindelijk ontwerp en ben je verzekerd van een unieke en exclusieve tattoo.

Na de eerste tekenafspraak gaan we werken aan je ontwerp. Tijdens deze fase wordt de meeste tijd geïnvesteerd in het vormgeven van je wensen en ideeën. Ieder onderdeel in een ontwerp heeft een functie en is over na gedacht om tot een kloppende compositie te komen. Omdat elk project uniek is, kunnen we niet inschatten hoe veel tijd de ontwerpfase gaat kosten. Een klein project kan soms meer ontwerp tijd vragen dan een groot project en visaaversa.

Vervolgens wordt je ontwerp gepresenteerd en geven we je een exacte preview van het digitale ontwerp op basis van de foto’s van jouw lichaam. Ook worden de sessies gepland.

Aan de hand van het ontwerp maken we een inschatting van het aantal sessies die nodig zijn om het project te realiseren. Het aantal sessies is afhankelijk van meerdere variabelen zoals huidtype, de grootte en detail van de tattoo en andere factoren die hier niet worden vermeld. Het aantal sessies kan nooit worden gegarandeerd omdat elk persoon en elk project uniek is.

In overleg worden de sessies gepland. Het is mogelijk de sessies achter elkaar te plannen of uit te smeren over een langere periode om de kosten te spreiden. Houd er rekening mee dat het tarief jaarlijks wordt bijgesteld.

Boekingen

We nemen alleen verzoeken aan per e-mail. We zijn dankbaar en eren elke aanvraag die gedaan wordt. Wanneer we je aanvraag ontvangen hebben, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Maar wees geduldig, want we ontvangen dagelijks veel e-mails. We proberen alle e-mails binnen een week te beantwoorden.

Rachel van Mechelen

Lois Tacke