Rachel van Mechelen

Allereerst wil ik je bedanken voor je interesse in mijn werk. 

Ik wil je vragen de onderstaande tekst goed door te lezen voordat je het boekingsformulier invult. Mocht je na het lezen van de tekst nog vragen hebben, aarzel dan niet die vragen op te nemen in het boekingsformulier, dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 

Ik specialiseer mij in Fine-Line Black and Grey zoals je dat terug kunt zien in mijn portfolio. Ik ben ervan overtuigd dat ik me niet in iedere stijl kan specialiseren.

Het is altijd mijn interesse geweest om tattoo’s te maken met een hoog gevoel van diepte. Ik ga voor perfectie in het uitwerken van mijn ontwerpen en vind het bijna verslavend om alle schaduwen zo perfect mogelijk te blenden. Hierdoor zal de kwaliteit van de tattoo zo hoog mogelijk zijn. Omdat ik veel aanvragen krijg, en maar een beperkt aantal projecten per jaar kan aannemen, zal ik uitsluitend voor projecten gaan die mij aanspreken binnen mijn specialisatie. 

Om te bepalen of ik de juiste artiest voor je ben, vragen we in het boekingsformulier informatie over de volgende onderwerpen:
– Budget en de grootte van je tattoo
– Idee, thema of onderwerp
– Plaatsing

Budget en grootte
De meeste aanvragen die ik krijg zijn grotere projecten. Daarom vragen we je een indicatie te geven van je budget. Hierdoor kunnen we inschatten of je budget realistisch is ten opzichte van je idee, plaatsing en grootte. Wanneer je graag een kleiner project wil starten kan dat natuurlijk ook. 

Hoe groter het project, hoe hoger de kosten zullen zijn. De nummer 1 vraag is dan ook altijd ‘wat kost een tattoo’. Je kunt je voorstellen dat deze vraag onmogelijk vooraf te beantwoorden is. Dit is afhankelijk van variablelen zoals huidtype, grootte, detail en andere factoren. Omdat het een creatief proces is, kan ik het aantal sessies dat een project zal duren nooit vooraf garanderen. Elk project en elk persoon is uniek. 

Vaak weten mensen niet dat bijvoorbeeld de oppervlakte van een full sleeve net zo groot is als een full back piece. Een arm sleeve wordt opgebouwd uit 4 grote tattoo’s welke harmonieus aan elkaar verbonden worden. Hieraan gaat veel planning en tekenwerk vooraf. Een full sleeve vraagt dus minimaal 4x zo veel budget dan een ‘los stuk’. Een been sleeve is dan weer 3x groter dan een arm sleeve, en heeft zo ook 3x zo veel budget nodig ten opzichte van een arm sleeve. Meestal is het mogelijk een groter project te verdelen in kleinere projecten, zodat je daar rekening mee kunt houden binnen je budget. 

Het is soms niet realistisch in één keer een full sleeve te willen. Een groot project zal altijd in vele sessies gemaakt worden. Om de kwaliteit hoog te houden werk ik in sessies van maximaal 6 uur per dag. Wanneer je eenmaal klant bent, hoef je niet meer terug op de wachtlijst en kun je eventuele vervolg projecten op korte termijn starten. 

Idee, thema of onderwerp
Jouw ideeën zijn het uitgangspunt maar om de kwaliteit van mijn werk te garanderen is het belangrijk dat ik voldoende creatieve vrijheid krijg. 

Aan de projecten gaat veel voorbereiding vooraf, om een mooi geheel te creëren. Het is belangrijk dat je zelf goed hebt nagedacht over je ideeën. Ik hoor soms mensen zeggen ‘ het staat er wel voor mijn hele leven op, dus kan je nog iets anders proberen?’ Omdat een tattoo permanent is vind ìk het juist belangrijk dat je zelf vooraf goed nadenkt over wat je precies verwacht. Als je dat moeilijk vind, is het ook mogelijk mij volledige creatieve vrijheid te geven met bijvoorbeeld alleen een thema als idee. Uit ervaring weet ik dat dat vaak de mooiste stukken worden. 

Een duidelijk plan maakt het ontwerp proces vloeiend, en effectief. Het ontwerp proces is voor mij het meest creatieve onderdeel, maar ik vind het zonde van mijn tijd wanneer je tijdens dat proces nog van gedachte verandert over de inhoud of onderwerp van je project. Al je ideeën zijn natuurlijk bespreekbaar, en ik zal je adviseren met het eindresultaat in gedachte. 

Plaatsing van je tattoo
Naast je ideeën en budget, is de plaatsing die je in gedachte hebt zeer belangrijk. Een ontwerp op een borst zal ik totaal anders aanpakken dan een full sleeve of een backpiece. 

Wanneer je het boekingsformulier volledig hebt ingevuld zal de studio contact met je opnemen voor het boeken van een tekenafspraak. Hierover informeren we je ter zijner tijd verder.

Op dit moment heb ik een wachtlijst van ruim 2 jaar. Mijn doel is uiteindelijk de wachttijd te verkorten en het meeste plezier uit mijn werk te halen. Dat wil ik bereiken door samen te werken met mensen die, net als ik, gemotiveerd en enthousiast zijn over mijn werk. Gezien je de moeite genomen hebt de gehele tekst te lezen, wil ik je graag verwijzen naar het boekingsformulier onder aan de pagina.

Ik kijk ernaar uit je in de studio te ontmoeten.